Friday, February 23, 2024

De største favorittene til Champions League-tittelen

De største favorittene til Champions League-tittelen
Source: https://unsplash.com/photos/HCXCAIuDqMw

Den fremste fotballklassen har åpnet dørene igjen. Drømmen om Henkelpott, som flere lag har lagt krav på, kan bare gå i oppfyllelse for en av dem. Denne artikkelen tar en titt på de største favorittene oddsbonuser360.com i år, som har en realistisk sjanse i Champions League-finalen 28.

FC Chelsea

Å vinne tittelen i sesongoppkjøringen var et lite mirakel for Chelsea FC. På tidspunktet for overtakelsen av Thomas Tuchel fikk ikke klubben mye av sine prestasjoner utover midtbanen i Premier League. Likevel har laget forstått at de må gå full gass i de avgjørende kampene og vise sin beste side. Spesielt i finalen mot den da store favoritten Manchester City. De viste en så sterk prestasjon at man absolutt kan snakke om en fortjent seier.

Derimot er det mindre bevis på videre suksess. Fremfor alt spilte flaks i ulykke en avgjørende rolle: Laget ble trukket med OSC Lille trolig den verste gruppevinneren.

FC Liverpool

Etter overtakelsen av Jürgen Klopp gikk det veldig bratt for FC Liverpool i lang tid bare i en retning: oppover. Laget vant Champions League i 2019 og deretter det nasjonale mesterskapet i 2020. I 2021 skjedde det ikke så mye på grunn av ulike skader. Men etter at de har kjempet seg ut av dalen, kan de ses på som konkurrenter igjen etter seks seler i gruppespillet.

Hvis hele troppen rundt Klopp også er sammen i de kommende og svært viktige ukene, vil han også gå på angrepet igjen. Utfallet kan ikke forutsies, men muligheten bør vurderes. Tross alt går guttene gjennom brannen for ham. Under visse omstendigheter kan det hende de må gjøre det i runde 16 mot Inter.

Paris St. Germain

Nesten alle idrettslag på toppen av Europa har måttet stramme beltene på grunn av pandemien – dette var tilsynelatende ikke tilfelle med Paris Saint-Germain. Det faktum at penger egentlig ikke spilte en rolle for pariserne, selv i løpet av tiden, skyldtes hovedsakelig de nesten uuttømmelige økonomiske injeksjonene til eierne fra Qatar.

Liten overraskelse burde derfor ikke ha vært forårsaket av at de umiddelbart kjøpte Lionel Messi sommeren 2021, da han var tilgjengelig på overgangsmarkedet. Denne forpliktelsen til den argentinske megastjernen forårsaket en ekte hype i Paris. I tillegg til fansen har bookmakerne også reagert som gale på Messi-sensasjonen og hoppet på bandwagon.

Som et resultat har Paris St. Germain sklidd til bookmakernes førsteplass når det gjelder favoritten i Champions League for 2021/22. Hvis du ser på troppen til det franske topplaget, vil du raskt innse at dette ikke lenger er en overraskelse.

FC Bayern München

Om sommeren ble FC Bayern plassert på 3.-plass på listen over favoritter av sine egne bookmakere. Etter en nesten perfekt innledende runde av de elleve i Champions League, flyttet de til og med opp en plass i rangeringen. I tillegg beviste trener Julian Nagelsmann blant annet i Säbener Straße at han er en av de beste i sitt yrke. Men det er også klart at hvis noe ikke går som planlagt i åttende eller kvartfinale, vil denne sesongen ikke være bra.

Det er imidlertid ingen indikasjoner på dette før da i den korte vinterferien. Skulle FC Bayern München slå seg til ro i de avgjørende kampene som kommer til våren som en enhet de foregående årene, vil salzburg ikke være en målestokk i runden på seksten og deretter i mai den gjentatte tittelen i den – selv om laget har kjent konkurranse.

Manchester City

Givere i Qatar begynner å bli utålmodige. De siste årene har langt mer enn en milliard euro blitt investert i klubben av mange villige sjeiker fra vestkyststatene. Likevel, med laget har de gått glipp av det store målet, som var i rommet hele tiden – seieren i Champions League – dessverre regelmessig. Likevel, i det siste året ble ManCity regelmessig spionert av bookmakerne på topp favorittsteder for denne seieren i denne klassen. I år skled de imidlertid til 2.-plass bak Paris Saint-Germain.

Sist feilet de i runden på 16, tre ganger i kvartfinalen og til og med en gang i finalen. I 2018 hadde de nådd sitt siste stopp i kampen mot Liverpool FC. I 2019 og 2020 fant de motstanderen i Olympique Lyon, som de tapte 3-1 mot.

I den allerede fullførte sesongen hørtes det mer ut som ManChity ville vinne Champions League etter et langt håp og frykt. På vei til finalen og også i kampen mot Chelsea FC var laget den klare favoritten. Etter at Chelseas Kai Havertz scoret vinnermålet, gikk potten imidlertid til Stanford Bridge.

For trener Pep Guardiola er derfor kampen i Champions League en ganske stor knockdown. Målet for mai 2022: Henkelpott må definitivt finne veien til Manchester. Derfor er fokuset på laget denne sesongen helt klart på premierklassen.

FC Barcelona

Senest vant DC Barcelona Champions-tittelen for seks år siden. Laget klarte å slå Juventus Torino 3-1 i 2015 i finalen på Berlins olympiske stadion. Etter det kunne ikke Barcelona rive mye mer i overklassen. De høyeste følelsene var bare semifinalen.

I årevis hadde laget problemet med at deres suksess bare var avhengig av Lionel Messi. Av og til skjedde det at han også ble skadet, syk eller rett og slett ute av form. Hvis det var tilfelle, var det ikke mye som foregikk på Barca. Selv etter å ha skiftet fra ham, hadde de alvorlige problemer. Likevel kan man snakke her om et sterkt fotball lag som faktisk kan gjøre et stort kast i finalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *